2666 poze   145340 vizite
Albume
AA ARDEI UMPLUTI DUKANEZIAA BAGHETE DIN FAINA INTEGRALA DE GRAUAA BISCUITEI PUFOSI DUKANEZIAA BOMBOANE VANILIE LAMAIE SCORTISOARA DUKANEZEAA BRANZA TIP TELEMEA DUKANEZAAA BRANZICA FACUTA ACASAAA BRIOSE PUFOASEAA CASTREAVETI IN SARAMURAAA CHEC PUFOS PUFOSAA CHIFLE PUFOASEAA CHIFTELUTE PUI VITA DUKANEZEAA COVRIGI DIN FAINA INTEGRALAAA COVRIGI SI GRISINE DUKANEZEAA DROB-MUSACA DUKANEZAA DULCEATA DE GOJI DUKANEZAAA FLUFFY CAKEAA FOCACCIA DUKANEZAAA FURSECURI CU MERE AFINE si MERISOAREAA GOGOSARI DUKANEZIAA GOGOSELE DUKANAA INGHETATA DUKANAA MANCARE DE CONOPIDA CU CARNEAA MANCARE DE FASOLE GRASAAA MANCARE DIN PIPOTE DE CURCAN SI PIURE DE TELINAAA MANCARICA DUKANEZA CU IZ ASIATICAA MINI BRIOSE CU GOJIAA MINI NEGRESEAA MUSACA DE FASOLE VERDE CU MANZAT SI PIEPT DE PUIAA NEGRESA CU NUCA DIN SOIAAA PAINE DIN FAINA DIETETICA DE GRAU MACINIS INTEGRALAA PAINE INTEGRALA CONSOLIDAREAA PAINICA DUKANEZAAA PASTE DUKANEZE DE DOVLECELAA PATE DIN FICAT DE CURCANAA PIZZA DUKANEZAAA PLACINTA DUKANEZA CU BRANZA SI GOJIAA PLACINTOBUDINCA DUKANEZA CU GOJIAA PRAJITURA DUKANEZA CU CACAO SI LAMAIEAA PRAJITURA PENTRU CRACIUNAA PRAJITURA PISCOTAA PRAJITURA PROFITEROL DUKANEZAAA PULPITE DE PUI CU BRANZICA RASFATATAAA RULADA DUKANEZA DE CURCAN VITAAA RULADA DUKANEZA DE MANZAT CU CIUPERCIAA RULADA DUKANEZA vanilie ciocolataAA SALATA CU BABY SANACAA SALATA DE CIUPERCI CU PIEPT DE PUIAA SALATA DE RUCOLA CU PIEPT DE PUIAA SALATA DE VARZA CU RUCOLAAA SALATA ICRE HERING DUKANEZAAA SALATA ICRE HERING2AA SALATA MACROU AFUMAT CU CEAPAAA SUCULICOCEAI DUKANEZAA TARTA CU BLAT DE PISCOT BUDINCA CACAO FRISCA SI JELEU DIN CEAI DE ZMEURA SI CAPSUNIAA TARTA CU VANILIE MERE SI SCORTISOARA DUKANAA TARTA MIRABELLEAA TARTINE DUKANEZE CU SOMONAA TORT DUKANEZ CACAO VANILIE LAMAIEAA TORT DUKANEZ MARIAAA VARZA CALITA CU PIEPT DE PUI LA CUPTORAA WIND ROSE CAKE DUKANAA ZACUSCA DUKANEZAAA-INGHETATA DUKANEZAAAA BISCUITI DUKANEZIAAA BRANZA BRONZATA DUKANAAA COLTUNASIAAA DIETA DUKANAAA PASTE TAITEI TORTELINIAAA RETETA PENTRU UN AN BUNAAA Salata de vinete cremaAAA SARMALEAAA SOMON LA GRATAR CU LEGUME PT MASA DE SARBATOAREAAA VAFEAAA VAFE DESERT MASA DE SARBATOAREB TORT MARUSIAB BURGHERI DE DOVLECEI CU PARMEZAN SI SUSAN   BURGHERI CU DOVLECEL SI BRANZAB BUYURTIB CORNULETE RETETAB COZONACB CUM SA FACI FOCACCIAB CUM SA FACI PAINEB DROB DE CURCAN 2012B IcreB Merlucius paneB NEGRESAB OREZ CU LEGUMEB PAINE CHIFLEB PAINE DE CASA CU UNTB PLACINTA CU BRANZA SARATA SI SPANACB PLACINTA CU MERE 10B PLACINTA CU VARZA CALITA si MUSCHI FILE crud uscat afumatB PRAJITURI DULCIURIB Pui pe plita incinsaB PULPE PUI CU CARTOFI LA CUPTORB Super Pizza acasaB TortB TORT CAPSUNIB TORT DE COCOLATA TRUFE CU VISINE DIN VISINATAB VARZA MURATABB CIOCOLATA CU MIGDALEBB LC dulceataBBB LA O TURA PRIN GRADINABBB TORT Tiramisu cu fructe de padureBBBBB DIVERSEBulgaria BalchikBULGARIA SVETI VLAS 2012C APUS DE SOAREC APUS DE SOARE 18 IULIE2012C PRIMAVARA 2013C TRANDAFIRICiuperci in iarbaDe CraciunDiverseDomul din KolnDubovaFLOARE DE COLTFLORI DE INTERIOR   FERIGA   FICUS AMSTEL QUEEN   HOYA   ORHIDEE   Plante suculente   TILLANDSIAFlori de teiFLORI SI PLANTE IN GRADINAGARDENIAGermania o tara superbaHerculaneHIBISCUSJOCKER SI ART CateiMASINI RETROORNAMENTEPALMIERIPAPUSIPeisaje cap kaliakra BulgariaPlante si floriPORUMBELULRASADURIThassosThassos Grecia   GIOLA inThassosTOAMNA IARNAZZZ BINE DE STIUT   ALUNELE DE PADURE   CAJU   CASTANE COMESTIBILE   FISTICUL   MIGDALE      ARAHIDE   MUGURII DE PIN   NUCA DE MACADAMIA   NUCA PECAN   NUCILE   SCINDUF   SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI   SEMINTELE DE CHIMEN      SEMINTELE DE CORIANDRU   SEMINTELE DE DOVLEAC   SEMINTELE DE IN   SEMINTELE DE MAC   SEMINTELE DE ROSII   SEMINTELE DE SUSAN   TERAPIA CU SEMINTE   TOTUL DESPRE OLEAGINOASEZZZZ PLANTELE MELE

membru din 19 iunie 2011

B TORT MARUSIA

Reteta blat : 4 oua,indulcitor dupa gust,10 linguri cu lapte dulce,un pumn cu migdale pe care le macini,4linguri cu gluten de grau,1lingurita praf de copt,2 linguri cu amidon,1lingura cu tarata de grau,3 linguri cu ulei. CREMA de Zahar ars: 1l lapte dulce,4linguri cu zahar, 4 oua,1 esenta vanilie, 3 linguri cu zahar pt ars. Cum procedam : pregatim crema de zahar ars... batem cele 4 oua intr-un castron cu esenta si 4 linguri cu zahar,turnam peste laptele si amestecam pana se dizolva zaharul...apoi punem intr-o forma de tort cele 3 linguri de zahar..asezam la foc mic.. forma, pana zaharul capata culoare aurie. Atentie sa nu ardeti zaharul..devine amar !!! Cand zaharul este topit....inclinam forma ca zaharul sa se intinda pe forma...turnam laptele si punem la cuptor pentru 30-40min foc mic-mediu. Intre timp preparam blatul : Batem albusul spuma,cu indulcitor dupa gust, intr-un castron inalt,intr-un alt castron amestecam toate prafurile si migdalele macinate+tarata,amestecam ...intr-un alt castronel batem galbenusele cu esentele si laptele dulce si uleiul. Apoi galbenusele le amestecam cu prafurile...bine,bine...compozitia rezultata trebuie sa fie cremoasa spre taricica...daca este tare mai puteti adauga cateva linguri cu lapte dulce. Acum aceasta compozitie o amestecam cu spuma de albuse (amestecam cu o lingura ...incet,incet sa nu se lase spuma). Cand este gata crema de zahar ars...turnam peste, compozitia blatului...punem la cuptor pentru 25 minute la 200 C. Cand blatul este copt si se face usor auriu..scoatem forma din cuptor pregatim un platou ...asezam palatoul peste forma de copt si rasturnam pe platou totrul,rezultat....lasam sa se raceasca.Apoi deasupra peste crema de zahar ars..am ornat cu crema de mascarpone(am folosit 2 cutiute de 200g prima data am intins stratul peste crema de zahar ars....iar restul cremei de mascarpone am amestecat-o cu crema de cremsnit), in care am pus vanilie si putin indulcitor...dupa gust. Pe laterale si modelul ...l-am facut cu crema de cremsnit de la Dr.Oetker..preparata cu lapte si mascarpone. Am decorat cu trandafiri , inimioare si bobite de zahar. Gata tortul !
compozitia rezultata...
compozitia rezultata...
DSC09642
DSC09642
DSC09643
DSC09643
o amestecam cu albusul....incet,incet..
o amestecam cu albusul....incet,incet..
cu lingura....
cu lingura....
DSC09647
DSC09647
DSC09648
DSC09648
turnam compozitia peste crema..
turnam compozitia peste crema..
de zahar ars.....
de zahar ars.....
intindem cu o lingura compozitia
intindem cu o lingura compozitia
DSC09652
DSC09652
punem la cuptor pt 25 min la 200C
punem la cuptor pt 25 min la 200C

Comentarii album • 2
carmencitavio 5 iulie 2013  
Foarte frumos,minunat decorat!Este un deliciu,sunt convinsa!Am preparat de nenumarate ori tort cu crema de zahar ars,dar niciodata nu am lucrat cu gluten si indulcitor!
Raportează
clara70 16 iunie 2013  
wow ce bine arata!!!!!!! nu puneti si reteta ?
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.